SCHAEPSDIJCK UIT RIJEN

De schaepsdijck is een familiebedrijf met hart voor hun dieren, de produkten en de omgeving, waarbij ze een uitdaging zien in het uitdragen van de rijkdom van vakmanschap , kwaliteit en smaak te combineren met duurzaamheid en innovatie… aan u, onze afnemers en onze kinderen.

Schapenkaas is  een bijzonder produkt, wat al eeuwenoud is, ook in onze streek! De streek, die bekend stond als het middelpunt van de schapenhouderij in Brabant. 

 

Een aantal kenmerken van de kaas.

Er is ca. 5 liter nodig voor 1 kg halfharde kaas, (bij koeien en geiten is dit ca. 10 liter). We maken nu ook jaarrond roomkaas, wel even bellen om zeker te zijn dat dit er is. Deze roomkaas is er naturel en in olie als met knoflook, lavendel en rozemarijn.  

Ook de schapenstandyoghurt is jaarrond verkrijgbaar.

Op verzoek maken we zout-arme kaas, vraag hiervoor naar de mogelijkheden. In het zomerseizoen, maken we ook feta. 

Qua energie van 385 kcal,  kan je schapenkaas vergelijken met een 30+ kaas

Ook de omega3-omega 6, calcium en vitamine D en B komt in hoge concentratie voor in schapenkaas.

De kaas is lichtverteerbaar door de korte vetzuren en kleine vetmoleculen; dit is voor veel mensen met darmproblemen een goed alternatief; dit horen we ook vaak van mensen met een koe-melkallergie.