de beschermvrouwen hebben zich kenbaar gemaakt !

hallo Volgers, van het buitenleven van onze boerderij!

Wat was het weer een mooie dag, het schapen scheren we hebben, van het aanschouwen van het scheren op zich tot  voelen aan de vers geschoren wol, menig kindje ging naar huis met een zakje verse wol en natuurlijk het verhaal daarom heen. Andere kinderen vonden het weliswaar te leuk om boven op de grote pakken stro te staan en van grote hoogte te kijken. Na deze drukke dag konden onze chickie’s weer even bijkomen van de vele foto momenten en handtekeningen uitdelen ,want oooo wat voelde ze zich ineens tot een marlyn Monroe . De volgende dag was de rust weer weder gekeerd en zagen we zelf nog beter hoe groot de buiken van de chickie’s waren, van sommige wisten we zeker dat er meer als 2 in de buik zouden zitten en van sommige is het een verrassing we wachten rustig af.

Terwijl we deze week verder zijn gegaan met de normale gang van  zaken, was ook donderdag zo’n dag. Ik kwam thuis van een afspraak en liep achter de stal langs naar de achterdeur, en ineens uit het niets hoorde ik daar baby lammetjes verrassend ging ik vlug naar de stal en zag de eerste lammeren van dit jaar, en ik kan u verzekeren het blijft bijzonder wat voor een dier het ook is, maar om zoveel liefde te zien bij een moeder voor haar kroost en het zacht gemekker van de lammetjes . We  dachten zelf aan zaterdag en zondag maar ze dienden zich eerder aan. Wel nu inmiddels op de zondag morgen zijn er in totaal al 10 lammeren geboren, en ze zijn zo mooi.

Maar er was heden ochtend toch een verrassend effect voor boer Frank, hij kwam namelijk deze ochtend in de stal en zag tot zijn verbazing in het grote hok waar de moeders nog lekker door elkaar liepen een ooi met 3 lammetjes ,ze waren geboren maar niet in de voor hun bestemde kraam kamers, alle andere moeders maakte zich zorgen over deze drie kleine frutjes, dus toen frank in het hok kwam en de kleintjes mee wilde nemen naar een eigen kraam kamer waar ze lekker samen met mama kunnen groeien en spelen ,gingen de beschermvrouwen in de aanval en kreeg Frank zowaar een flinke beuk van achteren in zijn benen ,PAS OP ! dat was hun teken kom niet zomaar aan onze lammetjes. Frank wilde de moeder in een hokje zetten bij de grote kudde die daar stond, maar ach er volgde er meteen meerdere moeders over het hek, en ja dat was toch wel een beetje krap ( wel lief van de beschermvrouwen) , dus zijn ze verplaatst naar een ander  deel van de stal .

En wel nu op de zondag gaat het werk in de stal ook door, want de lammeren komen ten alle tijde, net maar eens met de welverdiende pauze samen gekeken naar een mooie datum voor de Lammetjes knuffeldag, en jawel ook deze hebben we inmiddels gepland dus noteer in uw agenda 4 maart van 10:00 tot 15:00 bent u welkom om te komen knuffelen,we zijn nog met wat andere dingen bezig en zodra we daar meer van weten kan ik u hier meer over vertellen.

Bedankt maar weer voor het lezen ,wij gaan weer vlug verder met de bezigheden ,Fijne zondag iedereen! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *