Dit jaar Géén lammetjes knuffeldag!

Beste volgers, van onze boerderij het is een volle werkweek op het moment.Naast dat we onze baan hebben , is het volle bak in de stal. We zitten inmiddels over de 100 lammeren en het is nog niet het einde, dus wie weet waar de teller straks eindigd?

Steeds meer vragen krijgen we of we een lammetjes knuffeldag houden dit jaar, we hebben het hier vanmorgen samen nog eens over gehad, en ons besluit is om dit jaar géén knuffeldag te houden.Wie weet komend jaar wel weer ,voor nu houden we ons even bezig met de dieren in de stal, en zaken waar we verder ook nog bezig zijn.

We gaan er weer een mooi seizoen van maken !

voor nu wensen we ieder een fijne dag,

Frank & Femke

Dekseizoen , veranderingen , 2020 we gaan er vol tegenaan !

Lieve lezers ,van ons blog

Zoals altijd zeg ik dat het te lang geleden is dat we niks hebben geschreven zo nu ook , maar ik persoonlijk heb een hekel aan het woord druk. Men heeft tegenwoordig weinig tijd en ja dat komt mede omdat we geleefd worden en het druk hebben, maar om altijd maar het woord druk te gebruiken, ik krijg er de rillingen van. Probeer het tegenwoordig te verwoorden in nog HEUL VEUL te doen, mensen die me goed kennen die weten wat ik bedoel.
A fijn we zitten nu volop in het dek seizoen, komen net terug van een super vakantie in Canada, Frank zou er zoals hij zei ,zo kunnen gaan wonen het beviel hem wel , dat wijde en grote oppervlakte, soms ook erg stil , lange wegen, maar genoeg te zien .We hebben genoten van elkaar , van hetgeen we hadden gepland en natuurlijk de onverwachte dingen. En ja het is zeker voor herhaling vatbaar, wie weet ……
Net voor onze vakantie hebben we een top avond mogen mee organiseren bij van Eijck wijnkelders in Helmond, hierbij hadden we onze slager VSS MEAT uit Elspeet ( ja inderdaad onze lammeren gaan daar heen voor de slacht vakmensen )ook uitgenodigd en die hebben daar aan de gasten laten zien hoe men een half lam uitbeent, Kookcreatie tevens ook uit Helmond had hele mooie gerechten gemaakt en werden daar uitgeserveerd in het proef lokaal. Tim Monten medewerker bij van Eijck , had hele mooi wijnen uitgezocht wat elke gerecht af maakte, men was enthousiast vond de uitleg fijn en het vlees heerlijk wat wilde we nog meer , wellicht komt er een vervolg?…..
De ooien worden inmiddels gedekt , het grootste deel is al gedekt maar ze lopen lekker met zijn alle buiten in de wie, wat weer voor mooie plaatjes zorgt, helaas vorige week een mindere ochtend ,er was een zwanger schaap in de nacht op zijn rug gedraaid en kon niet meer terug draaien, wat maakte dat deze spijtig genoeg in de ochtend het niet had overleefd. Mocht U dus een keer een ooi zien die op zijn rug ligt draai hem even terug .
Vakantie was ook een moment om samen eens na te denken/ praten over vele dingen , wat heeft ons bezig gehouden en ga zo maar door. En ook dat we samen keuzes zijn gaan maken , wellicht denk u dadelijk het zijne ervan dat mag ,maar wij hebben onze eigen redenen en hebben deze weloverwogen gemaakt.
Maar 1 van de keuzes die we hebben gemaakt is dat we vanaf 1 januari 2020, dicht zijn op de vrijdag ochtend, zaterdags open zijn zoals u van ons gewend bent. En verder op afspraak .
We hopen op U begrip, en dat het geen waarom we deze keuze hebben gemaakt voor ons een juiste is .
Niet gevreesd er komt weer heerlijk lamsvlees aan!!!
We zijn met volop nieuwe ideeën bezig, en gaan proberen om 2020 voor ons wederom een heel mooi jaar te maken .
Voor nu is er weer even genoeg gezegd, en getypt.
Zoals ik al eerder zei , ik heb nog HEUL VEUL TE DOEN!!! , samen met Frank gaan we weer werken aan een hele drukke tijd .

liefs van ons

ONTHAASTEN, ONTSTRESSEN, ZEN WORDEN , DE TAAL VAN DE SCHAPEN ,lAMMETJES KNUFFELDAG

lieve lezers,volgers, agrarische mensen , boeren ,burgers en buitenlui en iedereen die ik vergeet.

Het is te lang geleden ik weet het …….. maar soms dan is het woord “DRUK” hier ook weleens aanwezig.Ik zelf heb een gruwel hekel aan het woord te druk want als je echt wat wilt dan neem je daar de tijd en energie voor , dan is juist de tijd nemen voor dingen juist O zo belangrijk, mijn to do list lag dus ook alweer klaar en telkens schreef ik er wat bij ,en jawel ik streepte gedane zaken af, maar de regel blog schrijven was blijven staan. dus jaja hier zijn we weer.
Er is best veel gebeurd sinds de laatste keer dat we een blog schreven, maar als er niks gebeurd is het leven ook zo saai dus ,wat actie geeft reactie, soms heb je ergens invloed op en soms niet en hou ik de gedachten maar bij me dat ook dan alles weer goed komt. Inmiddels zitten we vol in de lammertijd en zijn Frank en ik naast onze baan buitenshuis ook druk met de stal samen bestieren, een goede samen werkings relatie ,waarin we ook de mindere dingen met elkaar delen, maar het blijft o zo mooi als we s’avonds laat wanneer de meeste mensen al weer op 1 oor liggen, of gestrengeld in elkaar snurken als de beste, kijken naar datgene wat frank zijn passie en liefde is het houden van schapen en alle rand voorwaarde daaromheen, en ja zeker is het soms ook te druk dat je denkt poe , maar samen een passie voort zetten en ergens voor gaan dromen durven delen ,ergens voor staan maakt dat je naar mijn mening goed bezig bent.

Nu was er vorige week een jong schaap, wat aan het lammeren was, de blaas hing er prachtig bij en je zag moeder goed haar best doen om de kleine ter wereld te helpen, maar ik zag dat ze als een superman houding er uit zou moeten komen, dat ging hem natuurlijk niet worden, dus overal aan en gaan , hoppa.Lam weer terug naar binnen en pootje wat niet goed zat met wat moeite goed proberen te krijgen, dan kan ik zeggen als je dat lukt ben je als vrouw toch wel efkes ape trots,ik als verloskundige, zelf moeder , nu help ik een moeder met ja wel een drieling. Ik heb mezelf even voorzien van een schouder klopje, heb wat biest uit de spenen gemolken om zo de eerste biest heerlijk aan deze drie te kunnen geven.
Inmiddels zijn we qua aantal al weer ver over de 90 lammeren en hebben we hier in de avond uren een jongeren soos, elk lam koopt zijn kaartje Q music het foute uur begint te draaien, en hoppa feest in de stal, allemaal een braskaart ,dat ze een keer kunnen eten en drinken, we strepen netjes de vakjes af, wat zijn ze blij dat ze weer even mogen kuren dan.

Billy is nog steeds aanwezig en maakt het goed,vele mensen kennen hem , en hij geniet van zijn aandacht, dat brengt me op het volgende punt dat we op vele verzoek ,weer een lammetjes knuffeldag houden ,je kunt onthaasten ontstressen, zen worden, bijkletsen, relaxen en voor lol hebben met elkaar.Ook zijn dit jaar wederom aan wezig Melktap de lagebroekkant ,Varkens vlees fam van der AA, en nieuw dit jaar maar erg fijn om eens wat wijzer te worden over voeding/bijvoeding van de hond ,of u zoekt nog een super kennel ten tijde van vakanties oid, daarom ook aanwezig Victory staffs uit beek en donk .

Ik zou zeggen tot 10 maart bij onze lammetjes knuffeldag van 10:00 tot 15:00 , ! word zen ,ontstress,onthaast, geniet , en heb plezier . Lieve groeten van ons
frank femke ties en pien

king willy is born !

Lieve volgers, boeren, burgers, buitenlui

Wat een seizoen tot nu toe al een knaller en het jaar is nog niet half weg, we zijn trots op datgene wat we in de afgelopen tijd hebben bereikt, mensen die we hebben mogen leren kennen met hun verhaal, recept, of andere bijzondere vraag naar bijvoorbeeld lamsvlees we komen er steeds meer achter dat lamsvlees in zoveel gebruiksvormen nodig is of het nu bepaalde dieëten zijn of voor de pure lams smaak waar mensen weer naar op zoek zijn heel bijzonder en erg mooie verhalen worden we rijker. En dan natuurlijk de enthousiaste mensen die houden van koken, bbq , en jawel het slow cooking helemaal te gek vinden en het is echt zo WIJ worden daar weer enthousiast van wat een recepten komen er voorbij te leuk.

Een seizoen waar we een erg hoge worp index hebben mogen ontvangen, gemiddeld zitten we op de bijna drie lammeren per geboorte dat is echt goed en de skon dikke billeke’s die nu aan het groeien zijn maken dat we weten we doen het goed, Rust Reinheid Regelmaat, en daarbij goed voeren is goed boeren, een oplettend oog voor de ontwikkeling maakt dat we zoals de slachterij ons verteld een erg hoge kwaliteit hebben die op het moment moeilijk aan te komen is ,kijk dat compliment steken we dan mooi even in onze zak! TROTS !

De laatste geboortes zijn bijna gedaan, zo ook dat er een skon KING WILLY gisteren is geboren. Frank was met trailer schapen van hun kroost aan het spenen ( scheiden van elkaar lam is groot genoeg groeit nu zonder moeder verder) . Terwijl ik over de stal liep en een moeder in spe hoorde persen en ze had het zwaar. Dan maar zelf aan de slag was mijn gedachten en als een volleerd vroedvrouw nam ik mama mee naar de kraamkamer ( apart hokje voor de bevalling) ik legde moeder mooi op haar zij en ben is gaan voelen hoe het lam lag, ai ai dacht ik je bent al zo ver maar 1 pootje zit niet juist voor een normale bevalling, dan maar een poging maken om het lam zijn pootje goed te krijgen dat er toch een prettigere bevalling zou komen, na wat pogingen is dat gelukt en kwam met enige trots op mama ooi haar werk en mijn hulp als verloskundige een hele mooie KING WILLY te voorschijn. Het had niet mooier gekund dat deze nog mooi met het oranje van het koningshuis was gekleurd , het moest gewoon zo zijn !

Voor nu even genoeg verteld , we hopen u weer te zien geniet van elkaar maar ook van het lamsvlees !!!
houdoe Frank & Femke ties en pien

de beschermvrouwen hebben zich kenbaar gemaakt !

hallo Volgers, van het buitenleven van onze boerderij!

Wat was het weer een mooie dag, het schapen scheren we hebben, van het aanschouwen van het scheren op zich tot  voelen aan de vers geschoren wol, menig kindje ging naar huis met een zakje verse wol en natuurlijk het verhaal daarom heen. Andere kinderen vonden het weliswaar te leuk om boven op de grote pakken stro te staan en van grote hoogte te kijken. Na deze drukke dag konden onze chickie’s weer even bijkomen van de vele foto momenten en handtekeningen uitdelen ,want oooo wat voelde ze zich ineens tot een marlyn Monroe . De volgende dag was de rust weer weder gekeerd en zagen we zelf nog beter hoe groot de buiken van de chickie’s waren, van sommige wisten we zeker dat er meer als 2 in de buik zouden zitten en van sommige is het een verrassing we wachten rustig af.

Terwijl we deze week verder zijn gegaan met de normale gang van  zaken, was ook donderdag zo’n dag. Ik kwam thuis van een afspraak en liep achter de stal langs naar de achterdeur, en ineens uit het niets hoorde ik daar baby lammetjes verrassend ging ik vlug naar de stal en zag de eerste lammeren van dit jaar, en ik kan u verzekeren het blijft bijzonder wat voor een dier het ook is, maar om zoveel liefde te zien bij een moeder voor haar kroost en het zacht gemekker van de lammetjes . We  dachten zelf aan zaterdag en zondag maar ze dienden zich eerder aan. Wel nu inmiddels op de zondag morgen zijn er in totaal al 10 lammeren geboren, en ze zijn zo mooi.

Maar er was heden ochtend toch een verrassend effect voor boer Frank, hij kwam namelijk deze ochtend in de stal en zag tot zijn verbazing in het grote hok waar de moeders nog lekker door elkaar liepen een ooi met 3 lammetjes ,ze waren geboren maar niet in de voor hun bestemde kraam kamers, alle andere moeders maakte zich zorgen over deze drie kleine frutjes, dus toen frank in het hok kwam en de kleintjes mee wilde nemen naar een eigen kraam kamer waar ze lekker samen met mama kunnen groeien en spelen ,gingen de beschermvrouwen in de aanval en kreeg Frank zowaar een flinke beuk van achteren in zijn benen ,PAS OP ! dat was hun teken kom niet zomaar aan onze lammetjes. Frank wilde de moeder in een hokje zetten bij de grote kudde die daar stond, maar ach er volgde er meteen meerdere moeders over het hek, en ja dat was toch wel een beetje krap ( wel lief van de beschermvrouwen) , dus zijn ze verplaatst naar een ander  deel van de stal .

En wel nu op de zondag gaat het werk in de stal ook door, want de lammeren komen ten alle tijde, net maar eens met de welverdiende pauze samen gekeken naar een mooie datum voor de Lammetjes knuffeldag, en jawel ook deze hebben we inmiddels gepland dus noteer in uw agenda 4 maart van 10:00 tot 15:00 bent u welkom om te komen knuffelen,we zijn nog met wat andere dingen bezig en zodra we daar meer van weten kan ik u hier meer over vertellen.

Bedankt maar weer voor het lezen ,wij gaan weer vlug verder met de bezigheden ,Fijne zondag iedereen!