king willy is born !

Lieve volgers, boeren, burgers, buitenlui

Wat een seizoen tot nu toe al een knaller en het jaar is nog niet half weg, we zijn trots op datgene wat we in de afgelopen tijd hebben bereikt, mensen die we hebben mogen leren kennen met hun verhaal, recept, of andere bijzondere vraag naar bijvoorbeeld lamsvlees we komen er steeds meer achter dat lamsvlees in zoveel gebruiksvormen nodig is of het nu bepaalde die√ęten zijn of voor de pure lams smaak waar mensen weer naar op zoek zijn heel bijzonder en erg mooie verhalen worden we rijker. En dan natuurlijk de enthousiaste mensen die houden van koken, bbq , en jawel het slow cooking helemaal te gek vinden en het is echt zo WIJ worden daar weer enthousiast van wat een recepten komen er voorbij te leuk.

Een seizoen waar we een erg hoge worp index hebben mogen ontvangen, gemiddeld zitten we op de bijna drie lammeren per geboorte dat is echt goed en de skon dikke billeke’s die nu aan het groeien zijn maken dat we weten we doen het goed, Rust Reinheid Regelmaat, en daarbij goed voeren is goed boeren, een oplettend oog voor de ontwikkeling maakt dat we zoals de slachterij ons verteld een erg hoge kwaliteit hebben die op het moment moeilijk aan te komen is ,kijk dat compliment steken we dan mooi even in onze zak! TROTS !

De laatste geboortes zijn bijna gedaan, zo ook dat er een skon KING WILLY gisteren is geboren. Frank was met trailer schapen van hun kroost aan het spenen ( scheiden van elkaar lam is groot genoeg groeit nu zonder moeder verder) . Terwijl ik over de stal liep en een moeder in spe hoorde persen en ze had het zwaar. Dan maar zelf aan de slag was mijn gedachten en als een volleerd vroedvrouw nam ik mama mee naar de kraamkamer ( apart hokje voor de bevalling) ik legde moeder mooi op haar zij en ben is gaan voelen hoe het lam lag, ai ai dacht ik je bent al zo ver maar 1 pootje zit niet juist voor een normale bevalling, dan maar een poging maken om het lam zijn pootje goed te krijgen dat er toch een prettigere bevalling zou komen, na wat pogingen is dat gelukt en kwam met enige trots op mama ooi haar werk en mijn hulp als verloskundige een hele mooie KING WILLY te voorschijn. Het had niet mooier gekund dat deze nog mooi met het oranje van het koningshuis was gekleurd , het moest gewoon zo zijn !

Voor nu even genoeg verteld , we hopen u weer te zien geniet van elkaar maar ook van het lamsvlees !!!
houdoe Frank & Femke ties en pien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *