LAMSVLEES

Wij verkopen:

LAMSBOUT heel  |  LAMSBOUT schijven  |  LAMSSCHENKELS
LAMSKOTELETTEN haas, rib, schouder  |  LAMSRIBBETJES spareribs
LAMSSCHOUDER braadstuk, lamsrollade/shoarma  |  LAMSGEHAKT
LAMSWORSTJES  |  LAMSHAMBURGERS  |  LAMSRACKS

 

Onze lammeren | Lamsvlees lambscut

Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Lamsvlees is vooral geliefd vanwege de malse structuur en de ziltige uitgesproken smaak en het is heel mals.

Om u als klant te kunnen helpen verkopen wij straks lamsvlees in portie’s.
Of het nu gaat om het gehakt, de rack, de schenkel of de voorbout, het is te koop bij ons.
Evt. gekruid of ongekruid, zodat het voor u makkelijk te bereiden is.
We houden rekening met het seizoen, zo zal er in de zomer weer iets van een spies te koop zijn en in de winter o.a. weer meer het vlees waar je goed mee kan stoven.

Vraag naar mogelijkheden wanneer u toch net iets anders zoekt!
vragen staat vrij.

 

lamsvlees bereiden:
Je kunt het vlees grillen, braden of stoven. De lamsschouder kunt u braden of roosteren. De lamsribbetjes zijn lekker om te stoven. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met lekkere verse kruiden zoals tijm, marjolein of oregano.
Ook eenvoudig klaargemaakt, is lamsvlees heerlijk van smaak, dus zowel de professionele als de amateurkok kan het met plezier bereiden.

Er zijn vele delen van het lam te gebruiken ,om mee te koken.  Maar wat is nu wat en de vraag “ o jee hoe!”, word hier wellicht een beetje duidelijker.

 

[Recepten voor lamsvlees]

Lamsbout

Braad de bout bij voorkeur met been, dan heeft het vlees meer smaak. Als de lamsbout in de oven wordt gebraden, bedruip het (vetarme) vlees dan regelmatig met het braadproduct. Zo voorkom je uitdroging van het vlees. Smaakidee: salie, knoflook. Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 174 kcal.
Eiwit: 19.2 gram
Vet: 10.8 gram
IJzer: 1.4 milligram
braden ± 55-60 min. (met been)

Lamsboutlap

Omdat er in een lamsboutlap nog een been aanwezig is, heeft dit stukje vlees een langere bereidingstijd nodig. Been is namelijk een slechte warmtegeleider. Smaakidee: balsamico, oregano. Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 174 kcal.
Eiwit: 19.2 gram
Vet: 10.8 gram
IJzer: 1.4 milligram
bakken ± 15 min.

Lamshaas

Laat de lamshaasjes vlak voor gebruik op kamertemperatuur komen. Dep de lamshaasjes voor gebruik met keukenpapier droog.
Smaakidee: honing, mosterd, olijfolie.
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 158 kcal.
Eiwit: 20.7 gram
Vet: 8.3 gram
IJzer: 1.8 milligram
bakken ± 3-4 min.

Lamskotelet

Vele vleesdelen van lam zijn zowel met als zonder been verkrijgbaar en moeten rosé gebakken of gebraden worden.
Smaakidee: knoflook, peper.
Wist je dat… lamsvlees veel zink en vitamine B1 bevat? Lamsvlees goed warm gegeten moet worden?
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 256 kcal.
Eiwit: 18.6 gram
Vet: 20.2 gram
IJzer: 1.4 milligram
bakken ± 5 min.

Lamsrollade

Een lamsrollade kan van diverse vleesdelen gemaakt worden. Hoe magerder de rollade, hoe korter de bereidingstijd.
Smaakidee: Provençaalse kruiden.
Wist je dat… lamsvlees gemiddeld meer vitamine B6 en B12 bevat dan rundvlees?
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 187 kcal.
Eiwit: 20 gram
Vet: 11.9 gram
IJzer: 1.4 milligram
stoven ± 90 min.

Lamsschouderlap

Schouderlappen zijn ook verkrijgbaar met been. De bereidingstijd daarvan is langer dan van schouderlappen zonder been. Van schouderlappen met been is het vlees echter sappiger en smakelijker.
Smaakidee: laurier, mint.
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 187 kcal.
Eiwit: 20 gram
Vet: 11.9 gram
IJzer: 1.4 milligram
stoven ± 85-90 min.

Lamszadel

Vele vleesdelen van lam zijn zowel met als zonder been verkrijgbaar en moeten rosé gebakken of gebraden worden. Smaakidee: mint.
Wist je dat… lamsvlees altijd zo warm mogelijk opgediend en gegeten moet worden?
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 256 kcal.
Eiwit: 18.6 gram
Vet: 20.2 gram
IJzer: 1.4 milligram
braden ± 25-30 min.

 

 

Voedingswaarde van lamsvlees :

Een portie van 100 gram lamsvlees voorziet in de dagelijkse behoefte aan vitamine B12. Verder bevat het:

Het vetgehalte kan variëren van 3,4% tot 37%.

 

Wij hebben een aantal heerlijke recepten voor u uitgezocht om ons lamsvlees te bereiden.