OVER ONS

trouwfoto

PUUR, PASSIE en LIEFDE,  daar draait het om op Hoeve lange Vonder!

 

 

Dat zijn toch wel drie woorden die wij op onze boerderij ervaren in de zorg rondom onze schapen.

Wij zijn Frank en Femke de Groot en hebben 2 kinderen,Ties en Pien. Op onze boerderij houden we ongeveer 50 ooien van het ras Texelaar x Swifter, Deze 2 rassen staan bekend om zijn uitstekende bevleesdheid en het goed lammeren.

Een lang gekoesterde wens komt uit, een eigen boerderij winkel waar we als hoofdzaak ons lamsvlees kunnen verkopen, want wellicht wist U het nog niet, maar lamsvlees behoord tot 1 van de gezondste vlees soorten die er is.

Rond het eerste weekend van september gaat de ram bij de ooien en begint het dek seizoen Eind januari komen de ooien weer naar binnen in de stal. Hier kan, indien de vacht nat is, deze mooi drogen om later de vacht af te scheren.

De vacht scheren wij er van af om een schone geboorte weg te creëren en dat de ooien hun warmte in de stal goed kwijt kunnen.

Rond half februari is het dan eindelijk zover,de geboorte van de lammeren.Het is een drukke periode,waar wij onze kernwoorden van puur, passie en liefde weer gebruiken, maar zeker ook gezondheid staat voorop.
Maken de ooien met de lammetjes het goed dan zijn wij ook tevreden.

 

Wij hopen dat we u binnenkort mogen verwachten in onze boerderijwinkel,waar u de schapen kunt zien met de lammeren..

 

Lees meer over de historie van Hoeve Lange Vonder
Lees meer over onze lammeren